Tukea ja palveluita

Reumaliiton tarjoama reumahoitajan puhelintunti palvelee jälleen tiistaisin. Reumahoitajan tavoittaa puhelimitse numerosta 044 9765 684 kello 16–18 välisenä aikana joka tiistai 19.12. asti.  

Avustamme jäseniämme tarjoamalla edullista kotiapua (siivous, pihatyöt, kauppakäynnit yms.) hintaan 8,00 €/tunti.

Yhdistyksellä on myös ilmainen palvelu, jolla halutaan ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Kotiavustajien kanssa voidaan käydä yhdessä kaupassa tai muilla asioilla, kävely-, ulkoilu- tai kahvilakaveriksi, lomakkeiden täyttämistä apuna, kännykän tai tietokoneen käytön opastusta, tai vain seuraksi.

Avustamme jäseniä järjestämiemme matkojen sekä juhlien kustannuksissa.

Ota yhteyttä toimistoon tai yhdistyksen työntekijöihin jos tarvitset tukea tai tietoa palveluista.


 

 

Palvelupuhelimet & neuvonta

 

  • Reumahoitajan puhelintunti joka tiistai klo 16-18 numerossa 044 976 56 84. Jos linja on varattu, soita hetken kuluttua uudelleen.

Puhelut ovat normaalihintaisia. Puhelut ovat luottamuksellisia. Jos numeroon ei vastata, voit jättää viestin vastaajaan.

Avustushaku Reumaliiton rahastoista

Erilaisten tukien ja palvelujen hakemisen ja saamisen keskellä voi syntyä myös yksittäisiä ja kertaluonteisia tilanteita, joissa reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavalla voi olla tarkoituksenmukainen ja perusteltu tarve hakea avustusta ja mikään muu etuus, tuki- tai palvelujärjestelmä ei voi auttaa. Tällaisissa tilanteissa Reumaliiton hallinnoimien rahastojen avustukset voivat olla arjen apuna.

Hakijan on haettava ensisijaisesti Kelan ja / tai oman kotikunnan sosiaali-, terveys- kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä sosiaalietuuksia ja –tukia, myös toimeentulotukea. Suomen Reumaliiton rahastojen avustukset ovat toissijaisia.

Hugo Eklundin rahasto

Suomen Reumaliitolle hallinnoitavaksi luovutetusta testamenttirahastosta jaetaan avustuksia reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Avustukset myönnetään sosiaalisin perustein.

Pirkko Handolinin rahasto

Rahasto on perustettu testamenttilahjoituksella. Avustusta voivat hakea vaikeasti sairaat reumapotilaat (ensisijaisesti vaikeavammaiset), joilla on Suomen Reumaliiton jäsenyhdistyksen voimassa oleva jäsenyys. Avustuksia myönnetään johonkin konkreettiseen käyttötarkoitukseen.

Enni Viian rahasto

Testamenttilahjoituksella perustetusta rahastosta myönnetään avustuksia reumasairaille Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella.

Käsittelyajat

Rahastoryhmä käsittelee avustushakemukset pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden sisällä avustuksen päätöksestä.

Lisätietoja:

Suomen Reumaliitto ry / Anni Pyy

Puh. 050 5486 421

Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120  Helsinki

Huomaa myös nämä