Liikuntatoiminta

Vinkkejä liikkumisen tueksi

Yhdistyksen oma liikuntaryhmä on tammikuussa tauolla koronarajoitusten vuoksi.  Jatkuu toivottavasti koronatilanteen salliessa helmikuusta lähtien keskiviikkoisin klo 17-18 Borgå Gymnasiumin liikuntasali, Lukiokatu 10, Porvoo. Jumppa on maksuton osallistujille ja avoin kaikille. Vetäjänä Eljas Hietanen.

Näinä erikoisina aikoina kannattaa riskiryhmään kuuluvienkin harrastaa kotijumppaa ja ulkoilua. Valo, lämpö ja aurinko houkuttavat toivottavasti liikkeelle ja luontoon. Toki etäisyys muihin liikkujiin huomioiden.  Muistakaa katkaista pitkät paikallaanolot ja pysyä liikkeessä kotona: https://www.reumaliitto.fi/fi/reumaliitto/tule-mukaan-osallistu/jumppasali


Jumppahetkiä lähetetään TV2:lla arkiaamuisin klo 8.50 ja uusintana samana iltapäivänä klo 15.50. Koko viikon treenit uusitaan lauantaisin puolenpäivän aikaan. Löytyvät myös Yle Areenasta.

Jaksokohtaiset kirjalliset ohjeet julkaistaan Teksti-TV:n sivulla 600 sekä Yle Urheilun nettisivuilla https://yle.fi/urheilu.

Jumppahetkien sisällöt on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta. Samasta harjoituksesta tarjotaan kotiliikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisella Jumppahetkellä on myös oma teemansa, jotta liikuntavinkit olisivat mahdollisimman monipuolisia.


Yksi hyvä laji tähän hetkeen on geokätköily. Ohjeet kuinka pääset alkuun sekä kätköt ja kaiken olennaisen löydät osoitteesta www.geocaching.com/play


Porvoon kaupungin ulkoilureittien kartat löytyvät täältä


Tässä myös yhteistyötahomme Ikäinstituutin terveiset teille.

Näin eristettynä uusmaalaisena yksi ehdoton suosikkini on: Kunnon eväät -soittolistalta löytyy 3-5 minuutin liikuntavälipaloja, joiden avulla matkustat virtuaalisesti ympäri Suomea.

Kehon ja mielen vahvana pitäminen on erityisen tärkeää näissä poikkeusoloissa.

Tutustu ja jaa konkreettisia jumppaohjelmia sekä mielen hyvinvoinnin harjoitteita verkostoillesi https://www.ikainstituutti.fi/uutiset/pida-keho-ja-mieli-vahvana/ .


Keskiviikkojen Tulesjumppa JATKUU JÄLLEEN SYKSYLLÄ. (Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa).


Reumaliitolta on ilmestynyt liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville. Linkki


Liikunnan tärkeyttä ei voi koskaan tarpeeksi painottaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan liikuntaryhmiimme jälleen epidemian laannuttua, kunnostasi riippumatta.

Liikkeestä hyvinvointia-teema jatkuu.

Liitto on julkaissut myös Liikkeestä hyvinvointia -videon.  Viesti on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan.

Kannattaa käydä tutustumassa videoon linkin kautta. Se tuo iloa ja piristystä päivään.

https://www.youtube.com/watch?v=ydKmQciNlzk

liikuntatoimintasivisverkonlogojamerkkipng-kuva