Liikuntatoiminta

Vinkkejä liikkumisen tueksi

Yhdistyksen maksuton jumppa jatkuu jälleen. Alkusyksy ulkoillaan (paikat ja ajat tapahtumat sivulta) ja lokakuusta siirrytään sisätiloihin (paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin). Jumppa on maksuton osallistujille ja avoin kaikille. Vetäjänä Eljas Hietanen.


Aloitamme uuden ryhmän syksyllä 2022: Yuan Qigong harjoitukset perjantaisin klo 14-15. Ensimmäiset tapaamiset pe 26.8. ja 2.9. klo 14-15 Reumatoimistolla, Linnankoskenkatu 9. 9.9.2022 lähtien tunnit pidetään perjantaisin klo 14-15 Pormestarinkatu 14:n liikuntatilassa, käynti sisäpihalta.

Yuan Qigong on harjoitus, jossa yhdistetään yksinkertainen ja virtaava liike hengityksen ja mielen kanssa. Qigong on lähellä tunnetumpaa Taichi-harjoitusta, ”kiinalaista aamuvoimistelua”. Harjoitus ei ole fyysisesti raskas ja sopii erinomaisesti kaikille, varsinkin fibromyalgiaa ja muita reumasairauksia sairastaville. Rennot vaatteet päälle, muuta et tarvitse. Maksuton. Tule kokeilemaan! Yuan Qigong on kaunis ja kaikille sopiva harjoitus, joka saa kehon liikkuvaksi ja rentoutuneeksi, ja mielen selkeäksi. Ohjaajana toimii Milla Suvikannel, Yuan Qigong-opettaja ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti.


Jalkaterän lihasharjoitevideoita lisätty Jumppasaliin
Reumaliiton Jumppasalista löytyy kaksi uutta Jalkaterän lihasharjoitevideoita  kotona itsenäisesti tehtäväksi. Videot ovat tuotettu osana jalkaterapiaopiskelija Paula Sivénin (XAMK) harjoittelua Reumaliitossa.
Harjoittelun iloa!Yksi hyvä laji tähän hetkeen on geokätköily. Ohjeet kuinka pääset alkuun sekä kätköt ja kaiken olennaisen löydät osoitteesta www.geocaching.com/play


Porvoon kaupungin ulkoilureittien kartat löytyvät täältä


Tässä myös yhteistyötahomme Ikäinstituutin terveiset teille.

Kunnon eväät -soittolistalta löytyy 3-5 minuutin liikuntavälipaloja, joiden avulla matkustat virtuaalisesti ympäri Suomea.

https://www.ikainstituutti.fi/uutiset/pida-keho-ja-mieli-vahvana/ .


Keskiviikkojen Tulesjumppa JATKUU JÄLLEEN SYKSYLLÄ. (Yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa).


Reumaliitolta on ilmestynyt liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville. Linkki


Liikunnan tärkeyttä ei voi koskaan tarpeeksi painottaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan liikuntaryhmiimme, kunnostasi riippumatta.

Liikkeestä hyvinvointia-teema jatkuu.

Liitto on julkaissut myös Liikkeestä hyvinvointia -videon.  Viesti on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan.

Kannattaa käydä tutustumassa videoon linkin kautta. Se tuo iloa ja piristystä päivään.

https://www.youtube.com/watch?v=ydKmQciNlzk

liikuntatoimintasivisverkonlogojamerkkipng-kuva