KORONAVIRUS JA REUMA

Koronavirus on muuttanut arkea nopeasti. Reumaliitto kokoaa reumasairauksiin ja koronavirukseen liittyvää luotettavaa tietoa omille verkkosivuilleen osoitteeseen www.reumaliitto.fi/koronavirus. Näiden tietojen lisäksi noudata aina viranomaisten määräyksiä. Ajankohtaista ja luotettavaa tietoa löydät THL:n (thl.fi) ja valtioneuvoston (valtioneuvosto.fi) verkkosivuilta.

Uudenlainen arki voi olla joillekin ahdistava tai pelottava, joten Reumaliiton sivulta löytyy vinkkejä uudessa tilanteessa jaksamisen tueksi. Oletko jo esimerkiksi tutustunut reumaliitto.fi/mieli tai 
http://www.reumaporvoo.org/liikuntatoiminta/  -sivujen antiin? Yhdistys tukee myös puhelimitse kaikessa mieltä askarruttavissa asioissa, puh. 019-584003.

Koronan vuoksi kunnilla oikeuksia poikkeuksiin sosiaali- ja terveydenhuollossa. Koronaviruksen vuoksi kunta voi luopua nykyisten määräaikojen noudattamisesta kiireettömän terveydenhoidon järjestämisessä. Kunta voi myös poiketa sosiaalihuoltolaissa tarkoitetuista palvelutarpeen arvioinneista, lukuun ottamatta kiireellistä avun tarpeen arviointia. Nämä vaikuttavat monien reuma- ja tule-sairaiden tilanteeseen kunnassa. Lisätietoja valtioneuvoston sivuilta (www.valtioneuvosto.fi) ja omasta kunnastasi.

Koronavirustietoa saa Omaolosta, kunnan neuvontapuhelimesta tai päivystysavun numerosta

Suomessa on otettu käyttöön kansalaisille suunnattu koronavirustietoa sisältävä digipalvelu. Sähköiseen Omaolo.fi -verkkopalveluun on avattu uuden koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin oirearviokysely.

Kriittisten oireiden toimintasuosituksissa ohjataan soittamaan Päivystysapu 116117 -palveluun tai oman alueen terveysneuvontaan. Osalla kunnista on käytössä koronan neuvontapuhelimia alueensa asukkaille. Kiireellisessä hätätilanteessa soitetaan aina numeroon 112.

Lue lisää SoteDigi.fi -sivulta.

Kelan sivuilta tietoa koronatilanteen vaikutuksista tukiin

Kela kokoaa nettisivuilleen tietoa koronatilanteen vaikutuksista Kelan tukiin, hakemusten käsittelyyn ja palveluihin. Nettisivua päivitetään tilanteen kehittyessä. Lue lisää kela.fi/korona

Sosiaaliturvan suunnistuskartat päivitetty

Sosiaaliturvan suunnistuskartta kokoaa yhteen julkisia tahoja, joista pitkäaikaissairas voi hakea sosiaali- ja terveyspalveluja sekä taloudellista tukea. Nettisivuilta löytyvät päivitetyt tulostettavat versiot sekä linkit tuen tarjoajien omille sivuille. Suunnistuskartta löytyy osoitteesta reumaliitto.fi/suunnistuskartta

PIDETÄÄN ITSESTÄMME JA TOISISTAMME HUOLTA! NÄHDÄÄN TAAS PIAN YHDISTYKSEN TAPAHTUMISSA!