KELTAISEN NAUHAN PÄIVÄ 11.3.2015

Keltaisen nauhan päivää vietettiin jälleen 11.3.2015

Tästä aukeaa linkki Nouse tuolista-videoon, jossa tunnetut henkilöt: Pirjo Nuotio, Aira Samulin, Pekka Soini, Pauli Aalto-Setälä ja Leena Niemistö innostavat liikkumaan ja kertovat, miten he ovat ottaneet liikunnan osaksi tehokasta työpäivää.

Liiallinen istuminen ja paikallaan olo vaarantavat yksilön terveyden. Pelkkä vapaa-ajan liikunta ei riitä poistamaan istumisen riskejä vaan arkiaktiivisuus on hyväksi myös työpaikalla. Työasentojen vaihtelu lisää työtehoa ja liikunnan voi luovasti yhdistää osaksi työpäivää. Liikkuvilla on vähemmän sairauspoissaoloja ja enemmän työkykyä.

Lisää arkiaktiivisuutta tuki- ja liikuntaelinterveydeksi!

MINUUTTIKIN MERKITSEE

Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainion mukaan jo vähäinenkin liikunnan lisääminen vaikuttaa: joka minuutti liikuntaa parantaa tilastollisesti elinaikaasi seitsemällä minuutilla! Aiemmin liikkumattomalla jo kymmenen minuutin päivittäinen reipas kävely vaikuttaa myönteisesti aineenvaihduntaan.

Kunnossa näkyy positiivisia vaikutuksia kuukauden säännöllisen liikkumisen jälkeen. On laskettu, että 2,5 tuntia kevyttä liikuntaa, esimerkiksi reipasta kävelyä viikossa, pidentää elinaikaa jopa 3,5 vuotta.

Yksi liikuntaan käytetty tunti antaa itsensä takaisin seitsenkertaisena.

Nostatusta jumpalla

Työpisteen ääressä voit tehdä näppärän Keltaisen Nauhan päivän taukojumpan, joka vie vain hetken.

*/ /*