Avustustoiminta

Jäseniltä ei peritä toimistomaksua (10,00 €) lääkärinkäynnistä.

Avustamme jäseniämme tarjoamalla edullista kotiapua (siivous, pihatyöt, kauppakäynnit yms.) hintaan 8,00 €/tunti.

Yhdistyksellä on myös ilmainen palvelu, jolla halutaan ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Kotiavustajien kanssa voidaan käydä yhdessä kaupassa tai muilla asioilla, kävely-, ulkoilu- tai kahvilakaveriksi, lomakkeiden täyttämistä apuna, kännykän tai tietokoneen käytön opastusta, tai vain seuraksi.

Avustamme jäseniä järjestämiemme matkojen sekä juhlien kustannuksissa.

Pitkäaikaissairaille ja vammaisille lapsille ja nuorille Tukilinja (Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki) myöntää apurahoja harrastustoimintaan. Lisäksi sieltä voi anoa apurahaa vammaisille koululaisille ja opiskelijoille esim. tietokoneen hankintaa varten. tutustu tarkemmin www.tukilinja.fi

Avustushaku Suomen Reumaliiton hallinnoimista rahastoista

Erilaisten tukien ja palvelujen hakemisen ja saamisen keskellä voi syntyä myös yksittäisiä ja kertaluonteisia tilanteita, joissa reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavalla voi olla tarkoituksenmukainen ja perusteltu tarve hakea avustusta ja mikään muu etuus, tuki- tai palvelujärjestelmä ei voi auttaa. Tällaisissa tilanteissa Reumaliiton hallinnoimien rahastojen avustukset voivat olla arjen apuna.

Hakijan on haettava ensisijaisesti Kelan ja / tai oman kunnan sosiaali-, terveys- kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä sosiaalietuuksia ja –tukia, myös toimeentulotukea. Suomen Reumaliiton rahastojen avustukset ovat toissijaisia.

Hugo Eklundin testamenttirahasto

Suomen Reumaliitolle hallinnoitavaksi luovutetusta rahastosta jaetaan avustuksia reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Avustukset myönnetään sosiaalisin perustein.

Pirkko Handolinin rahasto

Rahasto on perustettu testamenttilahjoituksella.  Rahaston sääntöjen mukaan tuki tulee antaa johonkin konkreettiseen käyttötarkoitukseen.
Avustusta voivat hakea vaikeasti sairaat reumapotilaat (ensisijaisesti vaikeavammaiset) joilla on Suomen Reumaliiton jäsenyhdistyksen voimassa oleva jäsenyys.

Käsittelyajat

Eklundin ja Handolinin rahastoryhmä käsittelee avustushakemukset pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden sisällä avustuksen päätöksestä. Avustukset ovat kertaluonteisia.

 

Lisätietoja ja hakulomakkeet

Tulosta hakulomake (pdf)

Liite: Jäsenyhdistyksen todistus (pdf)

Voit kysyä lisätietoja osoitteesta palveluneuvonta(at)reumaliitto.fi.

Hakemukset lähetetään osoitteella:

Suomen Reumaliitto ry / Anni Pyy
Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120  Helsinki